Созопол – дестинация №2 в световния туризъм

Созопол се нареди на второ място в света като предпочитана туристическа дестинация на Наградите на Съвета за световен туризъм и пътуване. Първото място взе столицата на Словения Любляна.

Победителите бяха обявени на специална церемония в Мадрид.

“Хората от българския град Созопол допринасят изключително много заедно с местната администрация за генериране на иновациите, запазващи духа на античността и красотата на тази уникална дестинация. Реставрациите на античните ценности и забележителности в града допринасят за запазването на автентичния вид на града.” – обяви председателят на съвета, предаде “Стандарт”.

В началото на годината красивият морски град влиза в топ 3 на най-желаните места за туризъм в света.
“Това е велика работа за България. Никога на международно ниво неправителственият сектор в партньорство с държавата и местната власт не е постигал такъв блестящ резултат. Самият факт, че влизаме в класацията на Съвета за световен туризъм и пътуване е изключително значим. Председателят му се изказа най-ласкаво за дестинация Созопол, България.” – коментира председателят на фондация “Созопол” Кирил Арнаутски.

Според него второто място в класацията е гаранция, че България вече е световна дестинация и това със сигурност ще доведе до увеличаване броя на туристи у нас.